НОВИНИ

Наградиха победителите в конкурса за отпадъците

Днес, на официална церемония бяха връчени наградите на победителите в литературния конкурс, организиран от РИОСВ – Смолян на тема „Моите добри навици за намаляване на отпадъците“, проведен в рамките на „Европейската седмица за намаляване на отпадъците“ 2019 година.

34 младежи от цялата страна на възраст от 10 до 20 години изпратиха своите творби. Награди бяха раздадени за най-добрите в двете възрастови групи – 10-15 години и 16-20 години.

Първенецът в категория 10-15 години Владислав Чолаков

„За нас е приятна изненада факта, че конкурса е достигнал до ученици от цялата страна и се надяваме че и в бъдещи наши инициативи за намаляване на отпадъците ще срещнем толкова ентусиазирани млади хора“, каза директорът на екоинспекцията Екатерина Гаджева. Тя връчи наградите на победителите. В категория 10-15 години първи е Владислав Чолаков от Девин, следван от Яница Кичукова и Марио Калибрадов Първото място от Смолян. При големите първото място е за Радослав Смаилов от Смолян, втора е Савина Дженимова от Мадан, а трета е Дияна Куцова от Смолян. Награди получиха и най-малките участници – до 10 години.

Благодарствена грамота получи доц. д-р Русалена Пенджекова от ПУ „Паисий Хилендарски“, ръководител на Радослав Юсеинов Смаилов.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close