Местна власт

Мелемов иска да продаде Младежкия дом в Смолян

Кметът на Смолян Николай Мелемов е включил Младежкия дом на Смолян в годишната програма за приватизация, която ще обсъжда Общинския съвет на заседанието си утре като 17-та точка от дневния ред.

Сградата в центъра на Смолян е включена в списъка под № 25 за продажба чрез публичен търг или конкурс и е с първоначална цена 2 милиона лева. В понеделник на заседанието на постоянната комисия по бюджет и финанси в ОбС, чийто председател е Стоян Иванов, продажбата на Младежкия дом бе одобрена. Комисията по териториално устройство и общинска собственост с председател Екатерина Гаджева обаче реши да предложи изваждането на имота от програмата за приватизация. „За“ запазването на Младежкия дом като общинска собственост гласува и председателят на групата съветници от ГЕРБ Ангел Безергянов.

Над 8.6 млн. лева приходи от продажби предвижда годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, 50 хиляди лева са прогнозните постъпления от тротоарно право и пазари, от наеми на жилища – 65 хиляди, от терени – 70 хиляди, от наеми на нежилищни имоти – 255 хиляди лева.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close