ЗдравеМестна власт

И сестрите в Девин застанаха зад шефката на МБАЛ Радка Грозданова

След лекарите и специалистите по здравни грижи и помощният персонал в „МБАЛ – Девин“ ЕАД излязоха с нарочна декларация, с която застанаха зад изпълнителния директор на болницата Радка Грозданова с настояване да бъде продължен мандата й от Общинския съвет в Девин. Заседанието е насрочено за утре от 9.30 ч., като в точка 18 от дневния ред е предвидено разглеждането на докладна записка  на кмета Красимир Даскалов за обявяване на конкурс за изпълнителен директор на МБАЛ – Девин, а в следващата точка – назначаване на комисия за организиране и провеждане на конкурса.

Вчера с декларация лекарите от Девин също поискаха нов мандат за Грозданова и настояха да бъде назначена експертна комисия с председател – лекар, или квалифицирано лице по здравен мениджмънт, за което otzvuk.bg писа.

„Госпожа Грозданова е изключителен професионалист в сферата на здравеопазването, доктор по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията, лектор във висши здравни учреждения, доказала своите качества с това, че в най-трудния и тежък момент пое управлението на лечебното заведение и възстанови дейността му. И до момента продължават ежедневните й усилия да отстоява позицията на „МБАЛ-Девин“ ЕАД на междуобщинска болница, като не спира да работи за разширяване на дейността й и обезпечаването й с нова и съвременна медицинска апаратура.“ – пише в документа.

Публикуваме пълния текст на декларацията на специалистите по здравни грижи и помощният персонал в „МБАЛ – Девин“ ЕАД 

Декларация персонал

 

Advertisement
Back to top button
Close