НОВИНИ

Градушка съсипа реколтата в Гълъбово, свлачище застрашава две къщи в Давидково

Пороен дъжд и градушка, в продължение на 30-45 минути, са унищожили реколтата в района на село Гълъбово. В селата Стърница, Давидково и Гълъбово има нанесени щети от пороя върху пътната инфраструктура. В Давидково две къщи са застрашени от свлачище. В момента там работят аварийни екипи с тежка техника и се разполагат чували с пясък, за да се отклони водата. Кметът на община Баните е назначил комисия, която описва щетите, нанесени върху инфраструктурата.

Нощта в област Смолян е преминала спокойно. Към 10 часа днес няма подадени сигнали на тел.112 за бедстващи хора и аварийни ситуации. Няма населени места без електрозахранване, съобщиха от областната администрация.

От Областна администрация Смолян е изпратена информация и са предупредени общините и държавните структури да бъдат в готовност при извънредни ситуации, предизвикани от прогнозираните обилни валежи. Фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа на територията на област Смолян, има готовност с денонощни дежурства да реагира при евентуално свличане на земна и скална маса върху пътното платно.

РДГ и ЮЦДП са извършили оглед на проблемните дерета и дърводобивни участъци, и при необходимост имат готовност да реагират с екипи от хора и техника.

Advertisement
Back to top button
Close
Close