НОВИНИ

Голямото спускане с носии и трибагреници на 3-ти март на Пампорово

Скиори и сноубордисти в народни носии ще се спуснат заедно от връх Снежанка по случай 140-тата годишнина от Освобождението на България. За втора поредна година в сърцето на Родопите любители на зимните спортове ще съчетаят традиция и иновация в едно вълнуващо преживяване, чрез което по атрактивен начин ще отдадат почит към Националния празник на България, 3 март. В шественото спускане могат да се включат желаещи от всяка възраст, като качването с всички лифтове от 10:30 ч. ще бъде безплатно за участниците.

Ски-шествието ще потегли в 11:30 часа от телевизионната кула “Снежанка”, ще премине по писта № 6  и ще завърши на плаца на лифт станция „Студенец” 2, където в 12:00 часа ще отекне химна на Република България. След това участниците ще извият голямо хоро под звуците на народна музика и съпровода на родопски гайди.

Цялото събитие ще бъде заснето на видео, което, заедно със снимки и послания към бъдещите поколения, ще положим в капусла на времето на връх Шипка на 22 септември, когато се навършват 110 години от обявяването на Независимостта на България. Всеки желаещ ще може да изпрати своето послание под формата на текст като съобщение на страницата на събитието във Фейсбук.

Апелираме всички участници да отдадат почит към българските традиции, като се появят облечени в народни носии. Носителят на най-красивата премяна ще бъде отличен с награда – уикенд за четирима във “Вила Комета” в Пампорово. Условията на конкурса са разяснени в страницата на инициативата във Фейсбук.

На 3 март от 10:30 до 11:20 всички лифтове в Пампорово ще качват безплатно желаещите да участват в спускането. За да не се образуват опашки, молим участниците да използват различните лифт станции  в курорта.

Събитието се организира от „Вила Комета“ – Пампорово, със съдействието на „Пампорово“ АД.

Каним всички представители на медиите да отразят атрактивното отбелязване на Националния празник!

Advertisement
Back to top button
Close