Advertisement
НОВИНИ

Дървосекач убил с ритници приятел заради изчезнали кон и резачка

56-годишният Ангел Нунев убил с ритници приятеля си Наско. В петък Смолянският окръжен съд наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на обвинения в умишлено убийство мъж. В мотивите си съдебният състав посочва, че за престъплението, за което е повдигнато обвинение, се предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода и съществува реална опасност да се укрие или да извърши престъпление. Ангел няма постоянно местоживеене и е осъждан за престъпление от общ характер.

Убийството стана на 8 август в района на връх Свобода (известен в района като Енихан баба) край село Давидково. Същия ден Ангел се прибрал от родното Ракитово, където четири дни бил на сватба на племенник. Когато се върнал, видял, че единият от конете липсва, резачката, с която работел, също я нямало. Нямало и следа от авера му Наско. По-късно открил колегата си пиян до козирката да спи на сянка. Вбесеният Ангел започнал да го рита и да му се кара. Викал му „Ставай, къде са конете …“. След побоя Атанас се почуствал зле. Повикали линейка и той бил транспортиран в спешния център в Баните. Пострадалият обаче не съобщил, че е бит. След няколко часа е пуснат да си ходи. Ангел го взел с буса и тръгнали към върха, където живеели във фургон. Състоянието на Атанас обаче се влошило, поискал вода и издъхнал. Починал на 200 метра от разклона за село Крушев дол.

Официално все още няма готова медицинска експертиза, но по първоначални данни причината за смъртта е вътрешен кръвоизлив вследствие на нанесените множество удари по тялото.

„Той не е искал да го убие, признава, че го е ритал, но с цел да го събути и накаже. Докато е отсъствал, Атанас непрекъснато е пил, лежал е на площада в Давидково пиян, разказват хора от селото“, каза служебният защитник на Ангел адв. Милко Гавазов.

56-годишният Ангел Нунев и 52-годишният му приятел Атанас Наков са роми от Ракитово. От 17 години работят по гората. Двамата дори били съседи в родното им място. Давидковци коментираха, че Ангел е твърде избухлив и голям скандалджия.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!