Читателски

Отворено писмо до г-н Николай Мелемов – кмет на Смолян, от Георги Крумов – гражданин на Смолян

Господин Мелемов,
Не ви честитя спечеления трети кметски мандат, защото не съм гласувал за Вас. Но щом изборът е законен, да Ви е сладко.

По време на предизборната кампания говорих по събрания и във Ваше отсъствие, и във Ваше присъствие. Вие ми обърнахте гръб пред съкварталците от бл. 1 и 2 в Новия център и сега съм принуден да Ви поискам отговор на няколко съвсем простички въпроси.

  1. Защо Вие и старият общински съвет направихте почетен гражданин на Смолян историка Христо Гиневски, когато той вече беше в гроба? Гиневски приживе беше достатъчно известен в страната и чужбина със своите книги, изследвания, публикации, като журналист и общественик. Човек трябва да загине ли, за да връчите наградата на законните му наследници?
  2. Като изгонихте редакцията на вестник „Отзвук“ от общинското помещение, защо от месеци то стои в паяжина, вместо да носи някакви приходи на общинския бюджет?
  3. Според Вас каква е истинската причина бившият председател на стария общински съвет инж. Кръстанов да бъде „обърсан“ скоропостижно от поста си, бизнесменът Кирил Асенов да напусне малкия парламент, а най-ревностният пропагандатор на ГЕРБ в Смолян адвокат Филип Топов да бъде изключен от редовете на партията – ръководителка?
  4. Как изчезна общинският вестник „Родопски вести“ и не смятате ли, че общината трябва да има общински вестник?
  5. Културтрегерите от Вашия екип въобще сещат ли се, че в близкото минало имахме писатели като Георги Радев, Никола Видолов, Георги Палагачев, печатани по комунистическо, а сега потънали в забвение като покойници?
  6. Ще поискате ли извинение пред смолянската общественост, че публично заявихте: „Аз не чета вестник „Отзвук“? В този единствен на територията на Смолян вестник гражданите споделят своите грижи и тревоги и Вие сте длъжен да го четете като кмет, а в извънработно време може да си четете и „Парижката Света Богородица“.

Ако не ми отговорите, има две алтернативи:

  1. Да ме отметнете като одъртял пенсионер, макар че когато чрез пиеси и конкурси разнасях името на Смолян в страната и чужбина, а ръководените от мене групи от ДАП, Дирекция – Смолян, Домостроителния комбинат и Кабелния завод печелиха златни медали на републикански фестивали, Вие сте ходили прав под масата.
  2. Да ми отговорите чрез вестник „Отзвук“, макар да не го четете. Ние обаче го четем.
    Дано община Смолян има полза от Вас!

Георги Крумов,
бивш окръжен прокурор на Смолян

Advertisement
Back to top button
Close