Култура

Звездни изпълнители от Гърция ще пеят в Рудозем, Мадан и Неделино

С концерти на трима популярни гръцки изпълнители ще бъдат зарадвани жителите на Рудозем, Мадан и Неделино на празниците на общините. Всяка седмица до началото на септември за родопчани ще пеят звезди от южната ни съседка. Първи ще бъде концертът на младият гръцки изпълнител Романос Колитос в Рудозем в събота от 21.10 часа. Изпълнителят стана известен у нас с хита си „Lygisa“, който бе изпят и в дует с Даяна („Счупи се“). Следващата седмица е концертът на финалиста от гръцкия „Мюзик Айдъл“ Диогенис Франсанас в Мадан – в петък (25 август) от 23.00 часа. Миналата година Диогенис бе гост на празника на Рудозем заедно с фолкдивата Райна. Навярно той е повлякъл крак на гръцките изпълнители в Смолянско.

Диогенис Франсанас и Райна

Кулминацията на гръцката песен ще бъде в Неделино. Там ще пее Йоргос Ясемис от Атина. Йоргос е работил с големи имена в гръцката музика като Василис Карас и Деспина Банди. Той има и успешен дует с родната ни поп фолк звезда Анелия. Животът му не е бил много лесен. Загубил баща си, когато бил на 10 години. Започва да работи от малък. Искал да се грижи сам за себе си и да помагам на семейството си. „Чувствам се сякаш съм си вкъщи, когато дойда в България. Харесва ми много страната ви, харесват ми хората тук, имам много приятели. Не виждам някаква разлика между Гърция и България. Всеки път когато мина границата и идвам насам, се чувствам сякаш си отивам вкъщи.“ – разказва пред „За жената“ Йоргос Ясемис.

Романос Колитос и Даяна

Най-тачената българска изпълнителка тази година в областта е Глория. Миналата седмица тя бе гост на Девин по случай празника на града и минералната вода. Тази седмица в петък (18.08) примата на българския фолк ще бъде в Доспат за празника на общината и събора на чешмарите. Концертът й е в местността Събора от 22.30 часа. Глория ще пее и на празника на Мадан преди Диогенис Франсанас.

Advertisement
Back to top button
Close