ОБЩЕСТВО

Звезда по биатлон стартира благотворителна инициатива за клуба „Рожен-Чепеларе“

Биатлонистът от Чепеларе Антон Синапов стартира инициатива във фейсбук за събиране на средства за местния клуб „Рожен-Чепеларе“. Националният ни състезател  предоставя 10 състезателни номера от Световното първенство в Хохфилцен и Световните купи. Събраните средства ще отидат за закупуване на екипировка за трениране на децата от клуба.

„Организирам и томбола, в която може да спечелите състезателна шапка, състезателна лента или един от двата броя календари на IBU (Международната федерация по биатлон). За участие в томболата трябва да дарите минимум 2 лв. чрез един от двата посочени метода. Може да дарите неограничена сума, като всеки 2 лв. ще се счита за едно участие в жребия (10 лв. дарение = 5 участия в томболата)“, написа във фейсбук-профила си Антон Синапов. Идеята е със събраните средства да се закупят раници, бидони за вода и колан за носене на бидоните за младите състезатели от Чепеларе. Ако бъдат събрани повече средства, ще бъдат закупени също тениски и къси панталони. След края на томболата Синапов ще обяви цялата събрана сума, как ще бъдат разпределени средствата, както и цената на всички закупени артикули. Срокът на инициативата е до 31 март т.г. „Заедно можем повече! Благодаря!“, написа още националният ни състезател по биатлон.

Антон Синапов е един от големите ни таланти в биатлона. Роден е на 1 септември 1993 г. в Чепеларе. От малък е запален по зимните спортове. В новия състезателен сезон 2016/2017 той започна с невероятното си класиране, заемайки 4 място на лятното световно първенство в Отепее (Естония). Следващият му висок резултат е в Руполдинг (Герм.) – 8 място в мъжката щафета. На току-що отминалото световно първенство в Хохфилцен (Австрия) Антон стартира с номер 42-ри в дисциплината спринт и се класира 11-ти, като остави зад себе си повече от 90 светила в този спорт, а е само на 23 години. С това си постижение чепеларецът се издигна в класирането в тази дисциплина. На същото световно първенство той взе участие в дисциплините преследване и масов старт и щафета. В последния старт – щафетата мъже, заедно с Анев, Илиев и Кенанов се класираха 9-ти.

Advertisement
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close