Advertisement
НОВИНИ

Зов за помощ: Двегодишната Кристин от Смолян се нуждае от средства, за да живее

Малката Кристин от Смолян има нужда от средства, за да ѝ бъде присадено сърце. Това е единственият шанс за живот на 2-годишното дете.

Още докато била в утробата на майка си, лекарите регистрирали „различен” сърдечен ритъм на плода. Още на втория ден от своя живот Кристин получила първия си кардиогенен шок със сърдечна честота от 280 удара в минута и била поставена на апаратна вентилация.

След няколко влошавания на здравословното състояние на детето лекарите казали на майка ѝ „Съжаляваме, но бъдещата прогноза е лоша. Детето Ви няма да живее. Ние не можем да направим нищо повече за нея, освен да я поддържаме, докато не намерите място, където да я транспортирате”. С тези думи се изчерпали и опциите за лечение в България.

Единственият шанс Кристин да живее е трансплантация на ново сърце. Лечението ще бъде извършено на два етапа – първо, поставяне на специална машина, наречена „Berlin heart“, което всъщност е мост между сегашното ѝ състояние и втория етап – трансплантацията.

С желание и призиви да помогнат на Кристин се включиха много добри хора.

„Моля всеки от село Габрица, който има възможност да дари средства. Може да се свържете с мен, ако имате въпроси. Парички може да се оставят в дарителските в кутии, които ще се намират в Серафимово, град Смолян и най- вече квартал Устово. За жителите и гости на село Полковник Серафимово, ще бъдат оставени кутии в магазина, в Розовата къща и в ресторанта над магазина“ – написа в групата на село Полковник Серафимово във Фейсбук Елица Радева.

Средства за Кристин събира и платформата https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-bebe-kristin

Необходимата сума е 700 000 лева. До момента са събрани над 270 хиляди лева и първата сума от 230 хиляди лева вече е преведена. Днес майка й Иванжелина написа: 

Здравейте, скъпи хора! Благодарим за подкрепата и съпричасността. Имаме оферта от болница в Индия, която ще ни приема възможно най-скоро. Както и специализиран медицински транспорт от същата болница с техен екип. Кристин е в стабилно състояние, ако всичко се задържи така се надяваме до няколко дни да пътуваме.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!