НА ФОКУСТемида

Златоградчани се събраха на протестно бдение срещу присъдата на шофьора, прегазил 13-годишния Митко (видео)

Златоградчани се събраха днес на протестно бдение срещу присъдата на шофьора, прегазил 13-годишния Митко Крушков. Стотина съученици и приятели, учители и роднини запалиха свещички и поднесоха цветя на мястото, където загина през лятото на 2018 г. детето.

„Ей го, на – ангелче малко. Има ли закони. Какво ме успокоява, че присъдата е реална. За всички тя е смешна“, каза днес бащата Данчо Крушков.

Във вторник Окръжният съд в Смолян осъди 57-годишния шофьор Любен Уйчев на три години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален общ режим. Делото бе разгледано по съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият се призна за виновен, заради което наказанието му бе редуцирано с 1/3.

13-годишният Митко

Катастрофата, отнела живота на Митко, стана на 6 август 2018 г. Към 17,10 часа семейство Крушкови – бащата, майката, Митко, 8-месечния му брат и леля му, стояли на тротоара пред хотел „Александър“ . Микробусът „Пежо Боксер“ се движел в посока Мадан. Ударил първо знака, след това се врязал в предпазната ограда и изхвърлил Митко в градинката над тротоара. „Кръвта му изтече. Не можахме нищо да направим. Със съпругата ми плачем всяка вечер. Няма покой за нас“, със сълзи на очи си спомняше днес за катастрофата бащата Данчо. Той настоя за по-строга присъда. „Другото не може да се върне. Задължително ще обжалвам“, допълни още Данчо.

„Митко беше едно прекрасно дете – много възпитан, ученолюбив, толерантен с приятелите и съучениците си. Имаше огромно уважение към учителите“, сподели класната ръководителка Невина Вунцова.

„Присъдата е много несправедлива. Нека всеки да си понесе заслуженото. Нищо няма да върне Митко, но нека да не е три години“, допълни златоградчанка.

В Златоград е стартирала и петиция с подписка, с която ще настояват пред Апелативния съд в Пловдив за по-строго наказание.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close