Местна властНОВИНИ

Златоград с награда за множество реализирани проекти по фонд ФЛАГ

Фонд ФЛАГ отбеляза 15 години от създаването си на 30 юни. На събитието бяха представени резултатите, които в годините го утвърждават като лоялен, търсен и предпочитан механизъм за подпомагане успешната реализация на инфраструктурни проекти и на програмите на местните власти. 240 от 265 общини в България са партньори на Фонда, защото мисията му е да подкрепя българските общини и публичните предприятия в усилията им за модернизация, разширяване на общинската инфраструктура, предоставяне на публични услуги и създаване на устойчиви местни общности.

В категория „Активни кредитополучатели“ бяха отличени малки, средни и големи общини, класирани при оценка на броя реализирани проекти с подкрепата на Фонд ФЛАГ. В първата група награда получи община Златоград, която е ползвала 22 кредита от ФЛАГ за финансиране на проекти на обща стойност 8 194 104.20 лв.

Наградата за Община Златоград ми беше връчена от Дора Янкова – председател на Съвета на директорите на Фонд ФЛАГ.

Кметът на Златоград Мирослав Яначев изказа благодарности за партньорството, сигурността, подкрепата и отношението, което винаги са получавали от фонда. „Отличието е доказателство за работата на сериозен административен капацитет в Община Златоград. Вярвам, че ще продължим да работим заедно, за да реализираме още много важни проекти за Община Златоград“, каза още Янчев.

Нели Гергьовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close