НА ФОКУСОБЩЕСТВО

Жители на осем мадански села са в протестна готовност, настояват за ремонт на пътя за Кърджали

Кметовете на маданските села Леска, Върбина, Студена, Боровина, Букова поляна, Буково, Галище и Вехтино са инициирали протестна подписка от жителите на населените места  и внесоха жалба в Министерство на регионалното развитие и благоустройствотои Агенция „Пътна инфраструктура“ за възстановяване на републиканския пътIII-865, минаващ през с. Леска към Кърджали.

От началото на месеца, за една седмица повече от 985 човека са подкрепили искането с подписа си.

Причината за недоволството на хората  е започналият преди повече от година ремонт на трасето, който обаче в началото на месец декември 2020 г. е спрян. Участъкът, с дължина два километра, е останал недовършен. В следствие на ремонтните дейности на места пътят е с изровена асфалтова настилка, което създава изключително затруднение и неудобство на жителите от осем населени места, преминаващи ежедневно по него.

В жалбата хората  са изразили готовността си за протестни действия с блокиране на кръстовището на пътя Смолян- Кърджали, Мадан, Рудозем в района на разклона на „Черна“ на 22.10.2021 г. , ако не бъдат взети спешни мерки за решаване на проблема.

В протестното писмо се посочва още, че многократни сигнали за нередности във връзка с описаната пътна отсечка са подавани и до агенция „Пътна инфраструктура“, но без резултат до сега. А от общината не могат да предприемат действия за възстановяване на пътната отсечка, тъй като тя е част от републиканска пътна мрежа и единствено пътната агенция има правомощия.

Жалбата вече е входирана в  Министерството и АПИ, като се очаква нейното изпълнение.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close