Местна власт

Жители на Мугла недоволстват, искат пътят им да се оправи

Жителите на смолянското село Мугла надигнаха вой за пътя, който е в окаяно състояние. „Трасето е много трудно. Никой не го поддържа, нямаме сега дори кантонер“, оплакаха се хората. Местните още помнят как преди изборите кметът Николай Мелемов обещал да го оправи и се зарекъл, че всяка година ще прави по 7 километра. „За съжаление това бяха само думи. До сега една лопата не е хвърлил“, гневат се мугленци.

„Трудностите по пътя са огромни. Дупка до дупка, а на много места асфалтът липсва изцяло“, каза Румен Лелчев, който през ден пътува по направление за селото. 65-годишният мъж работи в „Рожен експрес“ и кара УАЗ-ката три пъти седмично – понеделник, сряда и петък. От пет години е постоянно по лошия път, но не се отказва, защото другите му колеги веднъж да се качат до Мугла и хвърлят ключовете на колата. „Когато ме ухапа кучето и излязох в болнични, колегите ми един по един се отказаха да карат по този тежък маршрут. Никой не искаше да поеме курса. Има и друго. Няколко пъти са виждали мечката и още повече се плашат“, споделя шофьорът. И Румен е виждал не веднъж мечката, но той е свикнал с нея. Родом е от Мугла, макар десетилетия вече да живее в Смолян. Навил се да кара по направлението към родното му село, защото нямало други желаещи, пък и има две къщи в Мугла, където остава вечер до следващия курс.

Румен Лелчев вече пет години кара УАЗ-ката към селото и обратно

„Карам на първа и втора, а зимата с блокаж. Неведнъж се е случвало аз да правя дирите в преспите“, разказа мъжът.

Лятно време в селото има повече хора, а зимата там живеят около стотина човека. Различно се качват да пътуват – по двама, трима. Някои се връщат със следващия курс, а други или остават при децата си, или влизат в болница и по-късно се прибират на село. Има-няма хора, Румен пътува.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close