ГОРЕЩА ТЕМА

Жена от Смолян и мъж от Борино са с Covid-19 в областната болница

Жена на 83 г. от  Смолян и мъж на 86 г. от с. Борино са хоспитализирани в областната болница с Covid-19, съобщиха от РЗИ. Потвърдените нови случаи на Ковид-19 в област Смолян за 29.06.20 г. са 60, допълват от инспекцията.

57 от тях са на работещите служители в завода за производство на автомобилни части в гр. Смолян. По 20 са позитивните от общините Смолян и Мадан, и 17 от община Рудозем. Всички потвърдени случаи от производственото предприятие са проучени, като са им издадени предписания за 14 дневна домашна изолация. Само една четвърт от лицата съобщават за леки оплаквания от горните дихателни пътища. Останалите са без изразени симптоми към момента. На работното място са установени 72-ма контактни. В семействата предстои издирването на такива.

Изследванията на работещите продължават. Само един от първите потвърдени случаи в завода до момента е хоспитализиран в инфекциозното отделение на МБАЛ – Смолян с диагноза пневмония, в стабилно състояние.

Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица и предприемане на епидемиологични мерки, уверяват от РЗИ.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close