ГОРЕЩА ТЕМА

Жена от Рудозем е с положителна проба за коронавирус

Общият брой на потвърдените случаи с COVID-19 в Смолянско стигна 17

63-годишна жена от Рудозем е диагностицирана с коронавирус и е първият жител на общината с положителен резултат, съобщи днес кметът на Рудозем Румен Пехливанов. Тя е в добро здравословно състояние, няма симптоматика и е на домашно лечение.

“Наскоро е изписана от болница и се е самоизолирала. На практика не е контактувала с никой. Вчера от РЗИ са я поставили под задължителна карантина, а днес стана известен и положителния резултат за COVID – 19“, добави Пехливанов, като добави, че Община Рудозем предприема всички необходими мерки за дезинфекция. Кметът призова жителите да запазят спокойствие и стриктно да спазват наложените ограничителни мерки.

Румен Пехливанов се обърна към съгражданите си с молба да проявят хуманно отношение към заболелите от коварната болест: „Никой не е застрахован и всеки един от нас може да бъде на мястото на тази жена. Да проявим сдържаност и солидарност“.

„На 8 април т.г . новите случаи на положителни за COVID-19 са жена на 54 г. от гр. Смолян, лекувана в инфекциозно отделение на областната болница за пневмония, и 62 годишна жена от гр. Рудозем,  на домашно лечение. И двете са в добро състояние.“ – съобщи д-р Мими Кубатева – директор на РЗИ.

Днес от Инфекциозно отделение на смолянската болница са изписани в подобрено състояние двама  пациенти с коронавирусни инфекции, които ще се долекуват в домашни условия за 28дни. Общият брой на изписаните досега е четирима.

Общият брой на потвърдените случаи с COVID-19 в Смолянско е 17, един от които е на шефката на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Областта продължава да е на пето място м страната по брой положителни проби с коронавирусна инфекция след София, Пловдив, Варна и Бургас.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Умолявам целия медицински персонал от МБАЛ Смолян да се стегне и да започне да реагира адекватно в ситуацията на извънредно положение! Допускате хора да се заразяват в самата болница едни от други, заради небрежното ви поведение и подценяване на съмнително болни! Защо? Хората разчитат на вас да ги лекувате, а не да ги заразявате. Допускате грешки, с които рискувате живота на пациентите си и вашия! Това е недопустимо!!! Осъзнайте се и започнете да се държите, така както очакваме от вас, за да има за какво да ръкопляскаме! Пожелавам ви да сте здрави, да спите с чиста съвест и спокойно, защото семействата на заразените пациенти не спят спокойно! Жената от Рудозем е заразена, защото в болницата са подценили симптомите на другата 66г.жена, която е излезнала положителна. Двете са настанени в една стая!!! Така се заразява и жената от Рудозем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close