ИнцидентиНА ФОКУС

Жена е с опасност за живота след взрив на газова бутилка в Смолян

 

Жена е с опасност за живота след взрив на газова бутилка в Смолян. Инцидентът е станал към 17,00 часа на ул. „Захари Стоянов” в квартал Райково. Взривната вълна изхвърлила 72-годишната Любка Инджакарова през прозореца и терасата на втория етаж на жилищната кооперация и тя паднала пред гаража на тротоара. Веднага е транспортирана в Спешно отделение на смолянската болница. Направеният скенер е установил множество счупвания по тялото. По информация на „Отзвук” жената е с фрактури на всички ребра, шийни прешлени, таз и др. Предстои да бъде транспортирана в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив.

По първоначални данни причината за взрива е изтичане на газ от винтила на бутилката. 72-годишната жена не е усетила миризмата, запалила котлона и е последвал взрива. Откъртената дограмата на всекидневната, която изхвърчала на пътя. Нанесени са щети върху паркирал току що микробус. Навсякъде около кооперацията има стъкла и части от дограмата. Сериозни поражения са нанесени и в жилището на жената.

„Точно бях спрял, когато се чу взрива. Бусът се надигна. Счупени са предното и задното стъкло. Добре че бяхме вътре“, каза Мехмед, който карал работници в автомобила.

„Пострадалата има много тежки поражения по тялото. На местопроизшествието е изпратена  дежурна оперативна група, която ще извърши оглед. Прокуратурата е уведомена и ще се образува досъдебно производство”, каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close