НОВИНИТемида

Жена е поръчала палежа на магазин за козметика в Устово със стока за над 60 000 лв.

 

Европейска заповед за арест е издадена срещу поръчителя на палежа на павилиона за козметика в смолянския квартал Устово, установи проверка на „Отзвук“. Палежът стана през нощта срещу 8 януари т. г. Огнената стихия унищожи павилиона със стока за над 60 000 лв., намираща се в него.

„Да, има издадена европейска заповед за арест на лице, за което са събрани доказателства, че е съпричастно към извършеното престъпление. В ход е и европейска заповед за разследване, която е за разпит на свидетели, намиращи се извън България, в държава членка на ЕС“, заяви пред „Отзвук“ прокурорът от Окръжна прокуратура – Смолян Недко Симов. Той отказа повече информация, тъй като досъдебното производство не е приключило.

Физическият подпалвач на търговския обект е 33-годишният Владислав Иванов. Мъжът е бил нает срещу доста малка сума от млада жена от чужбина. Става дума за 30-годишната Илияна Д., която поръчала палежа за отмъщение. В момента поръчителката живее в Холандия, сочи източник на „Отзвук“. По преценка на наблюдаващия прокурор Иванов е освободен от ареста и е с наложена мярка за неотклонение „подписка“.

„Невинен съм, нямам нищо общо с това. Моля ви за по-лека мярка. Винаги съм се грижил за децата си. Не съм ги създал, за да страдат“, каза подпалвачът Владислав Иванов дни след палежа по време на мярката му за неотклонение в Смолянския окръжен съд. Основен свидетел на престъплението е шофьорът Мариан Димов, докарал с лек автомобил Иванов. Двамата пристигнали малко преди полунощ на 7 януари. Камери заснели как колата направила обход пред павилиона, след което спряла до църквата „Св. Николай Чудотворец“. От там Иванов стигнал до набелязаната цел, залял павилиона със запалителна течност и го подпалил. При запалването обгорил ръката си. След това по най-бързия начин напуснали града.

 

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Хахаххахахахаха…Ако Мислите че сте измислили Автентичен нов Сценарий с който да Оправдаете това че Старателно Набеждавате Невинни граждани, Аз Владислав Жеков Иванов съвсем Отговорно Ви заявявам че съвсем скоро Ще разублеча няколко Смолянски Институции,в това как Безпрецедентно уронват Престижа на своята Дейност след като се възползват от Власта с която разполагат, за да създават изцяло Измислени КримиСценарий чрез който да Клеветят и Набеждават като Вменяват Вина на НЕВИННИ като Мен Български граждани!!!
    Твърде съм Обеден че практиката на тези явно вярващи си Сценаристи наричащи се „раЗследваши полицай“ и подкрепящите ги „прокурори“ протича в по-голямата си цялост във пълен Разрез със нашите Демократични Закони! Което е съвсем НЕзаконно от тяхна страна! Моята съвест драги читатели е Абсолютно Чиста и Ви Уверявам че по повод на това Обвинение срещу моята Личност ще има Осъдени,НО едва ли ще бъда Аз или пък въпросната поръчителка! Тези който си позволиха да ме Принуждават чрез Физическо и Психическо насилие,и чрез Заплахи да призная Аз Владислав Иванов вина за якакъв пожар който изобщо НЕ е мое дело! и Същите тези който най Безцеремонно нарушиха много от мойте Човешки и Граждански права като ме Унижаваха и Убиждаха в периода на моето задържане под стража от м.Януари до м.Юли, без да съм нарушил нито един Закон с посещението ми на град Смолян в ноща на 07.01.2020
    Тези Неморални Индивиди ще бъдат Съдени….и Осъдени!!!!
    Да Аз съм СИГУРЕН в това,а моята Сигурност и безгранична Увереност идва от ФАКТА че съм НЕВИНЕН…!!!
    Аз Владислав Иванов НЕсъм Подпалвач какъвто ме посочват“компетентните“ органи и това в края на краищата ще се Докаже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button