Темида

Земеделски производител открадна патрулка под носа на полицай

34-годишен мъж откраднал патрулка в девинския квартал Настан. За случката се разбра, след като девинчанинът подписа споразумение с прокуратурата, което Районният съд в града одобри.  Срещу 34-годишният Бисер Р. е внесен обвинителен акт за противозаконно отнемане на автомобил „Опел Астра“, собственост на Областната дирекция на МВР в Смолян.

На 22 юли тази година към 16 часа полицейски служител от Районното управление в Девин паркирал патрулката на ул. „Лиляна Димитрова“ в Настан и слязъл да връчва призовки. Бисер видял спрялата кола, оставена незаключена, влязъл вътре и потеглил. Той обаче бързо бил спипан от полицая. Последвала акция по задържането му. По време на борбата Бисер счупил задната чистачка. След това с поставени белезници е отведен в районното управление. Пред органите на реда мъжът се оправдал, че колата тръгнала на самоход и той влязъл в купето, за да я включи на скорост и спре.

Advertisement

Бисер Р. се призна за виновен и отказа делото да се разглежда по общия ред. В присъствието на адвокат мъжът подписа споразумение. Наказанието е осем месеца условно с изпитателен срок от три години. Девинчанинът ще трябва да плати и нанесената вреда на патрулния автомобил – задна чистачка, на стойност 112 лева.

Подсъдимият работи като земеделски производител – отглежда едър рогат добитък. Той е неосъждан и ерген.

С определението си Девинският районен съд постанови вещественото доказателство – счупената задна чистачка, да бъде унищожена като вещ без стойност. Бисер ще трябва да плати и разноски в размер на 220.80 лева за изготвяне на стоково-оценъчна и дактилоскопна експертиза.

Елена Павлова

Back to top button
Close
Close