НА ФОКУС

Завлечен с 9 000 лева и без работа, смолянчанин два пъти става жертва на семейство, кадри на ГЕРБ (видео)

Управителят на общинското дружество „Ученическо и столово хранене“ ЕООД Григор Павлов и съпругата му Боряна Павлова са завлекли с повече от 9000 лева своя наемодател Яни Илиев от Смолян. Те не му платили дължими наеми на заведение за около година въпреки подписаното пред нотариус споразумение. А за благодарност Яни Илиев е уволнен в края на миналата година като охрана на хотела на Министерството на отбраната в Пампорово – „Хармония“, малко след като Боряна Павлова става негов управител.

Григор и Боряна Павлови чрез фирмата си „Туренто“ ООД през ноември 2010 година взели под наем снек-бар „Планински рай“, който се намира на кръстовището до табелата с мечето на входа на град Смолян.
Наемът на заведението бил 500 лева на месец плюс още 500 лева във вид на инвестиции. За близо една година обаче платили само 500 лева наем и се издължили с още 500 лева инвестиции.
Илиев заедно с дъщеря си Галина, на която прехвърлил имота, потърсили начин да си вземат пропуснатите наеми. Така на 2 септември 2011 година се стигнало до подписване на спогодба пред нотариус Анастасия Славкова между Григор Павлов като управител на „Туренто“ ООД и Галина Илиева. В споразумението се посочва, че Григор Павлов като управител на фирмата „Туренто“ признава задължението от 9000 лева плюс лихва от 0.5% за всеки просрочен ден, а Илиева се съгласява на разсрочено плащане като до 31.01.2012 г. Павлови се задължават да платят 2500 лева, до 31.03.2012 г. още 2000 лева, и т.н.

Управителят на „Ученическо и столово хранене“ ЕООД Григор Павлов пред Общински съвет – Смолян. Снимка: Димитър Таков

Павлов обаче не плаща нищо. След няколко месеца той е избран за управител на общинската фирма „Ученическо и столово хранене“ ЕООД по предложение на кмета Николай Мелемов.

Управляващите от ГЕРБ дори гласуват промяна наредбата за управление на общинските търговски дружества, защото в нея е заложено изискването управителите на общинските фирми да са с висше образование. А Григор Павлов е само със средно.

След две бурни заседания въпреки мнението на опозицията от БСП, Мелемов остава непреклонен, промяната в наредбата е факт и Григор Павлов е назначен за шеф на „Ученически столове“.
Веднага след това Григор и Боряна прехвърлят фирмата на Зинаида Павлова – майка на Григор. Която внася в Окръжния съд молба за обявяване на фирмата в несъстоятелност, поради натрупани загуби от около 100 000 лева. През август 2013 г. Окръжният съд с решение № 336 обявява „Туренто“ ЕООД в несъстоятелност и прекратява дейността му.

„Отзвук“ потърси за коментар и управителя на „Ученическо и столово хранене“ ЕООД Григор Павлов, който отказа какъвто и да е коментар по случая.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close