ГОРЕЩА ТЕМА

Затвориха две отделения в МБАЛ – Девин заради заразени с коронавирус лекари и медицински сестри

Две отделения в болницата в Девин няма да работят заради заразени лекари и медицински сестри с коронавирус. „Хирургично и Неврологично отделение временно спря да приема пациенти. Позитивни на Covid-19 са двама лекари и четири медицински сестри“, каза директорът на МБАЛ – Девин Радка Грозданова. Отделенията няма да работят 14 дни. Един от медиците и медицинска сестра са приети в болница с пневмонии. В момента в здравното заведение в Девин работят само две отделения – вътрешно, което е преструктурирано в ковид-отделение и Детско отделение. Медицинският център към болницата също работи. Ковид-отделението е препълнено – в него се лекуват 10 души.

„В Златоград позитивните медицински сестри са три и те са от ковид-отделението. Пренасочен е персонал от други отделения, за да не се спира работата. Целият персонал е изследван. Към момента се справят, макар и много трудно“, каза на брифинг днес д-р Мими Кубатева.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Публикувате грешна информация. В Златоград няма пренасочен персонал от други отделения, както цитирате. Работят трите останали сестри от Вътрешно отделение, които освен това са принудени да обслужват в друга смяна не-ковид пациенти на същото отделение. От началото на приема на ковиД пациенти ръководството до момента не е взело мерки за командироване на кадри от други отделения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close