Темида

Затвор за крадеца от „баничките“ във Влахово

Една година затвор при строг режим е наказанието на Искрен Мирчев за кражба от „баничките“ във Влахово. 33-годишният мъж се призна за виновен. Той подписа споразумение с прокуратурата , което Районният съд в Смолян одобри. Веднага след прочитане на наказанието присъдата му бе преведена в изпълнение.

Искрен бе задържан след поредната си кражба в квартал Устово. На 24 август т.г., три дни след като е освободен от затвора, се вмъкнал в цеха за закуски във Влахово. Забелязал, че на плота на витрината имало оставени 270 лева. Докато продавачката била в задната част на помещението, той взел парите и избягал. Няколко часа по-късно е задържан. Докато се крил от полицаите, Искрен успял да похарчи само пет лева от пачката. Останалите пари били открити в джоба му.

„Не искам в затвора, искам на свобода, пред свидетели ви го казвам“, проплака през лятото Искрен, като обеща повече да не прави така.

Мъжът е осъждан два пъти за серия от кокошкарски кражби в Устово. Преди да получи присъдите си той многократно е лежал в психиатрични клиники. Страда от лека форма на шизофрения и е стар „клиент” на психиатричните заведения в страната. Извършител е на множество кражби, но до съд не се е стигало заради заболяването му. Миналата година обаче съдебният лекар е излязъл със заключение, че може да носи наказателна отговорност. Сега психиатър от клиниката в Ловеч даде също заключение, че той е вменяем.

Всички психиатри са вдигнали ръце от него и нито едно психиатрично заведение не го иска. Още с влизането там той започва с тормоз срещу лекари, сестри и пациенти. Редовният му номер бил да запушва тоалетните.

Покажи още
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker