НОВИНИПолицейски

Засякоха двама джигити със 158 и 130 км/час по пътя Златоград – Кирково

Рекордни превишения на позволената скорост констатираха служители на „Пътна полиция“ при РУ-Златоград по време на проведени специализирани полицейски операции за пътна безопасност, съобщиха от пресцентъра на полицията в Смолян. На 17 януари в 00:45 часа на пътя Златоград – Кирково, при ограничение от 60 км/ч, е засечена скорост 130 км/ч. В този случай превишението е със 70 км/ч над допустимото. Предвидената в Закона за движение по пътищата санкция е глоба в размер на 800лв.

В петък в 21:47 часа на същия пътен участък друг шофьор е засечен с рекордна скорост от 158 км/ч, при ограничение 90 км/час. Превишението е с 68 км/ч над допустимото, за което е предвидено наказание глоба в размер на 750 лв. И двете нарушения са в участък с концентрация на ПТП, посочиха от полицията.

В началото на януари 2017 г. трима мъже починаха на място при зверска катастрофа. 28-годишният Благовест Бекриев от село Старцево умира на място след челен сблъсък с друг автомобил. И двете коли са се движили с висока скорост. Благовест е карал „Ауди”, когато е ударен от кърджалийско „БМВ”. След удара „БМВ”-то се е запалило и изгоряло заедно с пътуващите двама мъже в него.

През 2013 г., отново заради бясна скорост, при катастрофа в този участък загина и златоградчанинът Емил Ехленов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close