Advertisement
СЪВЕТИ

Защо ни е нужен домашен сейф

Сейфове за домаСейфовете за дома са едно от най-добрите места за съхранение на бижута или на пари. Безопасността на ценностите е много важна и не е задължително да сте много богати, за да си купите свой сейф. Всеки от нас притежава предмети, които са скъпоценни и тук не става въпрос за злато и диаманти, а за всичко, което е важно за вас самите. Качественият сейф е добра инвестиция.

В Интернет има много модели сейфове за дома, като трябва да изберете такъв, който е подходящ за нуждите на дома ви. Можете да се допитате и до професионалисти, които да ви насочат към най-точния модел.

Защо ви е нужен сейф за дома

Сигурността е на първо място за всички ни. Предпазването на ценностите и парите ни от кражби е от първостепенно значение, затова хората често залагат на домашните каси. Така всичко, което за вас има висока стойност, ще бъде на ваше разположение постоянно. В банките и трезорите това няма как да се случи, тъй като те не работят през почивните дни, а точно тогава може да имате нужда да отворите своята каса.

Освен за ценности, те се използват и за оръжие, за което е задължително да бъде съхранявано в такава метална каса. В магазини и офиси също се използват широко – за пари, документи и други. Много важно е, че са огнеупорни, което повишава значително защитата.

Видове

Предлагат се в два вида, според начина на монтиране: свободностоящи и подови.

Свободностоящи

Свободностоящите са с по-малки размери, което ще ви спести място. В повечето случаи те са с комплект за закрепване в пода, което означава, че не е нужно да закупувате големи подови домашни сейфове, за прибиране на по-малки предмети, само защото ви трябва такъв, който да е с висока сигурност.

Подови

Те са с по-големи размери, усилени и доста тежки. Прихващат се със специални елементи за пода и много трудно биха могли да се изтръгнат оттам. Подходящи са за по-големи предмети, включително за големи оръжия.

Според заключването

Отново имаме три вида: с ключ или с парола, и смесени. Напоследък по-предпочитани са тези с парола, защото рискът от загубване на ключа не е малък. Има обаче по-възрастни хора, които предпочитат ключа, защото не могат да запомнят паролата си. Смесените осигуряват по-голяма сигурност, защото хем трябва да се отварят с ключ, хем да се въведе и код.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!