Местна властНОВИНИ

Започнаха асфалтирането на разкопаните преди година улици в Смилян

Община Смолян е започнала ремонтите дейности по разкопаните преди повече от година улици в село Смилян, съобщиха жители на селото. „Ефектът от вашата статия беше светкавичен и се надяваме до падането на снега вече да имаме асфалт“, сподели един от членовете на Инициативния комитет в Смилян, който ни изпрати и снимка от ремонтните дейности.

В началото на октомври живеещи на улиците „Васил Димитров“ и „Кирил Маджаров“ потърсиха „Отзвук“ за съдействие, след като така и не получили отговор от Община Смолян на жалбата, подписана от над сто човека. Хората настояваха за спешни мерки за привеждане на улиците в нормално състояние.
„Разкопаха предизборно улиците, от „ВиК“ смениха тръбите, и всичко зарязаха“, каза Ненко Кехайов.
Подмяната на водопровода на улиците „Васил Димитров“ и „Кирил Маджаров“ е извършена през юли м.г. Кметът Николай Мелемов обещал цялостно преасфалтиране на трасето, но повече от година ремонтът не стартирал.

„Прахоляци, кал, идват туристи, гледат мизерията ни. Уж сме най-живото село, с най-много новородени, ни оставиха без да вземат никакви мерки“, каза Велин Сариев.

Още когато правили ремонтът на водопроводната мрежа им казали, че парите са осигурени и всичко ще бъде възстановено в срок. Най-голямото притеснение на хората е, че зимата движението по улицата е много трудно.

На въпрос на „Отзвук“ зам.-кметът Мариана Цекова отговори, че се надява до края на годината улиците в Смилян да бъдат асфалтирани. „Надяваме се това да стане тази година с целевите средства от държавния бюджет, които Общинският съвет ще ни прехвърли“, посочи Цекова.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close