НА ФОКУСНОВИНИ

Започна ремонтът на пътя Баните – Соколовци

„Очакваният от близо 10 години ремонт на пътя Баните – Соколовци, бе възобновен преди няколко дни. И този път се надявам да бъде завършен през следващите 3 месеца”. Това написа във фейсбук народният представител от „Демократична България” Зарко Маринов.

Зарко Маринов

Маринов припомня, че строителните дейности през това лято станаха възможни след решение на Народното събрание, на което и той е сред вносителите. Решението даде възможност на Агенция „Пътна инфраструктура“ да удължи договорите за текущ ремонт с пътните фирми до 30 септември т. г. и да разплати 50% от старите задължения в размер на 650 милиона лева.

Очаква се от началото на юли да започнат ремонтите и на отсечките Пловдивци – Рудозем и Неделино – Златоград. Зарко Маринов се надява строителството да не спре заради очертаващата се политическа криза в страната и всички започнати 278 обекта да бъдат завършени.

„Вярно е, че под прикритието „текущ ремонт“ са възлагани основни ремонти без проекти и в нарушение на Закона за обществени поръчки, но животът и здравето на хората, които пътуват по опасните отсечки, е приоритет. Без въпросното решение на Народното събрание тези ремонти щяха да бъдат отложени с поне две години”, посочва още Маринов.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close