Advertisement
НОВИНИ

Започна делото за касиране на изборите в Смолян

В Административен съд — Смолян е даден ход на изборното дело, образувано по жалба на Стефан Сабрутев – кандидат за кмет на община Смолян срещу Решение № 160-МИ/06.11.2023г. на Общинска избирателна комисия, с което на втори тур Николай Тодоров Мелемов е обявен за кмет на общината, предаде „Фокус“.

Заседанието ще продължи от днес до 23 ноември 2023г.

Николай Мелемов се представлява от двама адвокати Светлана Николова и Венета Русева. Стефан Сабрутев е представляван от адв. Иван Демерджиев, бившият вътрешен министър.

От Административния съд посочват, че подготвителните действия от страна на съда, са насочени към улесняване достъпа до правосъдие и зачитане правото на обществеността да бъде информирано за действията на съда. Съдът е изискал предварително голям брой доказателства и предстои да се произнесе по множество възражения за опорочен изборен вот.

Според Изборния кодекс, съдебното производство пред административен съд и Върховния административен съд следва да приключи в срок до два месеца от подаването на жалбата, посочват от съда.

Николай Мелемов и Стефан Сабрутев се явиха за трети пореден път на балотаж от 2015 г. насам, като всеки един от тях бе печелен от Мелемов. На поредния балотаж на 5 ноември, Мелемов отново спечели с разлика от 149 гласа пред Сабрутев, а преди седмица положи клетва като кмет на Смолян за четвърти пореден мандат.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!