НОВИНИОБЩЕСТВО

Зам.-областният управител Младен Исаев: Никога не съм бил член на ДПС

 

Не съм членувал в политическа партия след 90-та година. Не съм бил член на ДПС. Бил съм съветник от гражданската квота на ДПС за периода 2011-2014 г.“, каза зам.-областният управител Младен Исаев от Девин. Днес областният управител Стефан Сабрутев проведе първата си пресконференция и представи политическия си екип. Другият зам.-областен управител Андрей Кадишев от Баните също е безпартиен. Преди години е бил член на СДС. „Имам покана от премиера г-н Янев и я приех. Надявам се да оправдая доверието“, каза Андрей Кадишев.

Младен Исаев е натоварен със задачата да следи спорта, младежките дейности, образование, наука, здравеопазване, култура, социални дейности, безработица, земеделие, гори и екология, а колегата му Андрей Кадишев – туризъм, етнически и демографски въпроси, защита на потребителите, административно и информационно обслужване, обществен ред и превенция на корупцията, транспорт, съобщения и енергетика.
Стефан Сабрутев посочи, че на първо място сред приоритетите са организиране на честни и прозрачни избори.

„Надявам се, че ще успеем да се справим с тази задача, има много работа, започнали сме с организационната работа. Районната избирателна комисия е сформирана и ситуирана в Областна администрация, има помещение, обезпечена е с материални ресурси, които държавата трябва осигури. Финансирането от държавата за обезпечаването на изборите са осигурени и преведени и те са в размер на общо 308 000 лв. за десетте общини в област Смолян. Средствата са разпределени на база секциите и броя на населението, като не включват заплащане на членовете на комисии, което се извършва до седмица след провеждането на изборите. Във връзка с пандемията от COVID, държавата е отпуснала още 44 000 лв. които са пропорционално разпределени за дезинфектанти, маски и други консумативи“, каза областният управител.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close