НОВИНИ

Зам.-министър Деница Николова откри недовършена улица в Смолян (видео)

Част от ул. „Зорница“ в областния град е била изпусната от проекта

Щом откриват половин улица, да отрежат половин лента, предложи смолянчанин

Наистина смятам, че успешно се справихме, заяви зам.-кметът Марин Захариев

Зам.-министърът на МРРБ Деница Николова преряза днес лентата на ремонтираната преди месеци част от ул. „Зорница“ на новия център в Смолян. Живеещи в района чакаха Николова, за да се оплачат, че тяхната отклонка към блоковете им изобщо не е пипната.

Неремонтираната част на ул. „Зорница“

„Разбрахме, че улица „Зорница“ е изборно направена. Направиха частта към детската градина, и нагоре след завоя, но в средата, между трите блока, също се води „Зорница“, но нищо не е пипнато. Елате да видите какви дупки има. Ходих в общината да питам защо е така подбрано. Даваха ни отговор: „Вие не съществувате“. Щом не съществуваме, няма да плащаме данъци. Вижте какво ще откриват днес“, ядосваше се мъж, който живее на ул. „Зорница“ 6.

Негов съсед също негодуваше и обясни, че редовно си плащат данъците, а общината нищо не прави за тях.

Зам.-министър Николова отговаря на въпрос на смолянчанка

„Ще откриват половин улица. Затова им казвам да отрежат половин лента, защото няма смисъл. Не е била включена в проекта?! Сами си пълним дупките. Ние във въздуха ли живеем. Половината граждани на ул. „Зорница“ заслужават да им е хубава улицата, другите – не. За 100 метра не го довършиха“, възмущаваше се смолянчанинът. Според хората неремонтираната част не е била включена в проекта, защото някой я е забравил.

Зам.-министър Деница Николова откри недовършена улица в Смолян

Зам.-министърът на МРРБ Деница Николова преряза днес лентата на ремонтираната преди месеци част от ул. „Зорница“ на новия център в Смолян. Живеещи в района чакаха Николова, за да се оплачат, че тяхната отклонка към блоковете им изобщо не е пипната.

Публикувахте от Вестник Отзвук в Петък, 26 юли 2019 г.

„Знам за това, има проблем с канализацията. За това е направена само тази част. Води се от осова точка до осова точка“, отговори им зам.-кметът Мариана Цекова.
Хората се опитаха да обяснят, че си плащат стриктно данъците и трябва да са равнопоставени с всички, които живеят на улицата, но не успяха да си издействат ремонт на улицата.

„Ул. „Зорница“ е един от десетте обекта, които се реализираха по проекта „Градска среда“ в Смолян. В инвестиционната програма имаме и образователна инфраструктура и саниране на многофамилни жилищни сгради. Важно е, че днес можем да видим, че програма „Региони в растеж“ стига до всички. Имаме вече една реновирана улица. Тук състоянието бе много тежко преди да почне ремонтът. Общината трябва да направи и допълващи дейности, такива, каквито сме правили и предстои да правим по пресечки, отклонки, междублокови пространства и наистина смятам, че успешно се справихме. На финала сме на почти всички проекти по „Региони в растеж“, похвали се зам.-кметът Марин Захариев.

„Няма нищо по-хубаво от това да подобряваме градската среда. Чрез европейските средства имаме не малка възможност да потърсим най-добрите места за живеене и да ги направим още по-привлекателни. В рамките на инвестиционният ресурс, който е определен за Смолян за този програмен период, който изпълняваме до 2020 г. – 45 млн. лв. са инвестираните средства към настоящия момент, които са в ход на изпълнение в различни проекти. Един от тях, който е с най-голяма значимост за жителите, най-видим е обновяване на градската среда“ , каза Деница Николова, която е и директор на Управляващия орган на „Региони в растеж“. Според нея ремонтираната ул. „Зорница“ дава възможностите за по-добро придвижване, свързване с центъра на града и подобряване комфорта на живот.

Прерязване на лентата на подпорната стена до „Римския мост“ в Смолян

„Сега чух критики на жители, което е нормално. Когато имаме нещо, винаги се стараем към нещо по-добро и по-амбициозно“, обърна се към недоволстващите зам.-министърката.

Малко по-късно Деница Николова преряза лентата и на новопостроената подпорна стена на ул. „Петър Берон“ до Римски мост, изградена по проекта „Трансгранично планиране и инфраструктурни мерки за защита от наводнения“ по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г.

Зам.-министър Деница Николова откри подпорна стена на река Черна

Откриване на новопостроената подпорна стена на ул. „Петър Берон“ в Смолян до "Римски мост", изградена по проекта „Трансгранично планиране и инфраструктурни мерки за защита от наводнения“ по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ

Публикувахте от Вестник Отзвук в Петък, 26 юли 2019 г.

Изпълнител на обекта, който ще се открива, бе фирма „Дюлгер“ – Смолян на цена 461 791.89 лв. Обществената поръчка бе проведена от областния управител Недялко Славов като изпълнителят бе избран с методика, в която „качеството на организация на персонала“ бе с тежест с 60%, а цената – с 40%. Дака „Дюлгер“ спечели конкурса със 7.73 лв. по-малко от максималната цена по поръчката, но с перфектна „организация на персонала.”

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close