Полицейски

Родопчани заловиха крадец на събор в Родопите

Апашът заплашил хората, че ако не го пуснат, ще си имат работа с Бойко Борисов

На традиционния събор край параклиса „Свети Дух“ в чепеларското село Малево спипаха крадец, който напълни пазвата си с мобилни телефони от няколко дамски чанти по време на общоселското веселие.

Другоселецът,  който местните не познават, се е представил за Петър Кехайов. От десетина дни живеел при жена в съседното село Хвойна. Пред местните твърдял, че е собственик на финасова-брокерска къща, бивш военен летец и дори собственик на пицария в пловдивския ж.к. Тракия.

Крадецът бе охраняван да не избяга от местни жители докато дойде полицията.

На храмовия празник Свети Дух, докато певецът Райко Кирилов канеше всички на хорото около параклиса, наглият крадец преровил дамските чанти на танцьорките и обрал телефоните. След това задигнал бинокъл от лек автомобил и дори икона от параклиса. Жените, които приготвяли курбана за благословената трапеза, го забелязали и се развикали. Кметът на Малево Виолета Бакалска веднага се обърнала за съдействие към полицейското управление в Чепеларе и крадецът беше задържан. Докато няколко мъже от селото го наглеждаха да не избяга до изчакване полицейската патрулка, крадецът им се закани, че ако не го освободят, ще си имат работа с Бойко Борисов и животът им ще се стъжни.

Николай Чапански

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close