Advertisement
НОВИНИ

Захари Сираков: Не е редно при всяко влошаване на времето да се прекъсва електрозахранването поради паднали дървета

 Не е редно при всяко влошаване на времето и снеговалеж да се прекъсва електрозахранването до цели населени места и основната причина за това да са падналите дървета. Това каза областният управител Захари Сираков на проведена днес среща в Областна администрация, на която  бяха обсъдени проблемните участъци и възможните превантивни мерки на база резултатите от направен оглед, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Областният управител подчерта, че  независимо от това, че просеките се почистват съгласно сервитута,  основната причина за прекъсване на електрозахранването си остават падналите дървета от извънсервитутната зона, чиято височина е достатъчно голяма, за да засегне електропреносните съоръжения.

„Проблемът с непочистена и прорасла растителност в близост до съоръжения е повсеместен във всички 28 области в България, но в планински регион като нашия е още по-значителен.“ Сираков призова участниците в днешната работна среща, съгласно институционалните си правомощия, да поемат ангажименти и в рамките на законодателството съвместно да се предприемат необходимите мерки, за да се реши трайно проблемът със сервитутните зони.

Със заповед на Сираков беше сформирана междуведомствена комисия, в която участваха представители на различни институции, която в периода от 30 ноември до 1 декември извърши оглед на пътни участъци на път II-86, Смолян – Средногорци, Средногорци – Мадан. Комисията изготви доклад за необходимостта от премахване на дървета, застрашаващи живота и здравето на хората и инфраструктурни обекти.

 

Advertisement

2 КОМЕНТАРА

  1. Пътя Доспат-Батак постоянно е затворен от паднали дървета, но никой не го е грижа, само около Смолян е важно

  2. Кажи на автоматичните с-ни прекъсвачи, които падат при буря след като мрежата даде накъсо и скъса проводници да не падат.Контролирай вятъра снега ,падащите дървета и авариите. Цялата областна /общинска администрация сте съставени от бавноразвиващи дебили, управяващи Смолянски регион! Не било редно всяко влошаване на времето да прекъсва електрозахранването, заради паднали дървета? Сякаш енергото само изключва Електричеството по желание,а не системните аварии чрез скъсани кабели.Щом искате по малко да падат изведете Южно Горско да си свършат работата и да прочистят горите в близост до далекопроводите от сухи дървета, които се чупят падат и късат жици.Вместо да симулирате работа и да се правите на загрижени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!