Инциденти

Загиналата при пожар живяла в крайна мизерия, нямала ток, топлила се на дърва

Загиналата тази вечер 90-годишна жена е живяла в крайна мизерия. Баба Марийка била сама и никой не се грижил за нея. От известно време нямала електричество и се отоплявала с печка с дърва. Все още не е ясно как е станал пожара. Жената пушила и е възможно запалването да е от цигара или огън от печката.  В апартамента е имало много парцали, които тлеели, празни бутилки и други разхвърлени вещи.

„На този етап нямаме данни за палеж. Най-вероятно е нещастен случай, битов инцидент“, каза окръжният прокурор Тодор Деянов.

Марийка Матеева е сестра на известния арх. Матей Матеев. Смолянчанинът – доктор по архитектура, е автор на най-грандиозния архитектурен проект в света – „Евроазианополис“ – един град на ХХI век, близо до Босфора. Автор е на книгата „Смолян през вековете“, в която показва богатото архитектурно развитие на родния му град. Арх. Матеев има над 400 публикации, член е на Американския институт на архитектите. Той е един от най-известните архитекти, не само в България, но и в света. Автор е на книги за архитектурата на Смолян, Пловдив, София.

Advertisement
Back to top button
Close