Местна власт

За трети път Общинският съвет отказа продажбата на парцел в топ центъра на Смолян

За трети път кметът Николай Мелемов внесе докладна за продаване на имот в центъра на Смолян и за трети път Общинският съвет гласува против. Парцелът се намира в градинката до читалище „Христо Ботев“ на Стария център и е с площ 302 кв. м. Предложената начална цена в публичния търг с тайно наддаване е в размер на 109 900 лева без ДДС.

Докладната бе разгледана от Общинския съвет преди малко. Тя не бе приета с 12 „за“, 10 „против“ и 3 „въздържали се“.

Имотът, който кметът предлага да се продаде (ограден е в синьо)

„Амнезия ли имаме общинските съветници, че отново ни предлагате тази докладна“, попита Анастас Караджов (КРОС). Колегата му Кирил Хаджихристев предложи на вносителя да оттегли предложението си. „Хората не искат да се продава тази зелена площ. Получавам съобщения по вайбър и смс-и от граждани, които са против продажбата“, каза Хаджихристев (КРОС). Думите му подкрепи и Димитър Кръстанов (БСП), който посочи, че този въпрос не е на инат, а на съобразяване и с позицията на гражданите.

„Преди малко чухме, че от началото на годината Община Смолян е извършила продажби за 165 хил. лв. Не е проблем, че отказваме да продадем конкретен имот – един, два или три. Няма инвестиционен интерес в Смолян. Градът ни е лошо място за живеене и лошо се управлява“, аргументира отрицателния си вот Стефан Сабрутев (БСП).

Заседание на ОбС – Смолян, 22.08.2019 г.

Публикувахте от Вестник Отзвук в Четвъртък, 22 август 2019 г.

 

 

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close