Advertisement
НОВИНИ

За пет дни – 404-ма с превишена скорост, рекордьор е шофьор с 98 км/ч. в Смолян

404 нарушения на скоростта са установени при 5-дневна специализирана полицейска операция в област Смолян. Засилените проверки са извършени за времето от 6 до 10 юли. В населените места са установени 258 нарушения, а извън селата и градовете – 146. При проверките служителите на пътна и охранителна полиция са използвали автоматични технически средства и системи за контрол на скоростта. В хода на акцията са връчени 78 електронни фиша на водачи на МПС за установени нарушения.

Рекордьор е шофьор, който е засечен да се движи с 98 км/час при ограничение от 50 км/ч. Автосъстезателят е „хванат” от камерата на новия обходен път – близо до склада на Асен Асенов.

Петима са спипани да управляват нерегистрирани превозни средства и без автомобили без номера. Един е шофирал след употреба на алкохол.

През периода на спецакцията са станали три катастрофи с трима пострадали, сочи статистиката на „Пътна полиция”.

Активната контролна дейност на територията на Смолянска област ще продължи, по различни направления и по всяко време на денонощието при спазване на принципа за „нулева толерантност“ към нарушителите на Закона за движение по пътищата и упражняване на всички законови мерки с цел ограничаване на пътните инциденти, казаха от пресцентъра на полицията.

 

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. По селата всички са без документи и пият и карат редовно,контрол няма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!