Местни избори '2019

За гражданско управление и граждански контрол се обяви кандидатът за кмет на „Новото време“ Кирил Хаджихристев (видео)

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

„Днес тук сме се събрали хора, които не сме безгрижни за бъдещето на Смолян, живеем с проблемите на града, на общината. Всички знаем, че Смолян е столицата на Родопите, която превъплъщава в себе си миналото и модерното развитие. Направихме тази местна коалиция, за да можем да изразим нашата гражданска позиция. Опитаха се да ни спрат, да ни унищожат. Но ние пак сме тук пред вас с тези 29 кандидати за общински съветници. Ние правим крачка напред за бъдещето на Смолян. С нашата професионална компетентност ще търсим широк обществен консенсус в общинския съвет. Ще търсим гражданското управление и гражданския контрол. Особено се вълнувам на тази сцена, тъй като преди 53 години се родих в този квартал. Тук израснах, създадох семейство, отгледах децата си. Виждам много мои роднини. Аз съм потомък на възрожденски род и затова искам с нашите действия, заедно с вас да възродим Смолян, да възродим Устово. И Устово да не е така наречения краен квартал.“ Това каза кандидатът за кмет на местната коалиция „Новото време“ Кирил Хаджихристев пред стотици граждани на площада в кв. Устово в неделя.

Не с думи, а с дела започна предизборната си кампания местната коалиция в петък сутринта в 6.00 часа. Кандидатът за кмет на общината Кирил Хаджихристев и кандидатите за съветници от местната коалиция почистиха и измиха пешеходната зона на Стария център на Смолян. „През идващия месец ще се изговорят много думи. Ние решихме да започнем с дела. Събрахме се, за да демонстрираме нашия ангажимент да създадем собствено звено за чистота към Община Смолян в първите дни на нашето управление”, заяви Кирил Хаджихристев. Като общински съветници ние искахме многократно кметът на общината да преразгледа договора за чистота с фирма „Титан-Клинър”, но той непрекъснато ни отговаряше, че договорите са за това, за да се изпълняват“, добави той. Преди броени дни бившият кмет Николай Мелемов заяви, че не е възможно да се мие по-често главната улица на областния град. Но лесно може да се види, че едно малко усилие е достатъчно и създава усещането за свежест в ежедневието на смолянчани”, каза още Хаджихристев.

Кирил Асенов

Същия ден от 18.00 часа на Стария център пред многобройна публика бяха представени официално кандидатите за кметове и съветници от коалицията. Водещ на срещата бе актьорът Кръстьо Кръстев – директор на Пловдивския театър. „Ние сме тук пред вас, за да заявим нашето желание, нашата готовност да направим едно управление, което да е много по-различно от това, което сте виждали до момента. Не сме тук, за да оплюем нашите опоненти. Вие сте виждали тяхната работа за последните години. Всички вие събирате две и две много лесно, въпреки че в голяма част от случаите ви подценяват. И много лесно може да разберете дали това до момента, което са ви обещавали са изпълнили. Когато ние четохме предизборните програми за последните 10 цикъла на избори, които са ставали в тази държава, почти не намерихме нищо, което може да ви обещаем. Но ние не сме тук, защото искаме да ви обещаваме. Ние направихме листа и екип от хора, които да започнат да изпълняват това, което вие искате. С много малки изключения, хората които са управлявали този град, не са оставили един забит пирон след себе си. Това е и причината нашите синове и дъщери, нашите внуци да напускат този регион с най-бързата скорост, с която обезлюдява един регион в България.“ – каза водачът на листата Кирил Асенов.

„Ние изкарахме на светло всички неща, които, според нас, миришат лошо. Показахме ги. За което бяхме оплюти в медии, бяхме представени като изроди. И сега сме готови да го понесем. Но аз съм сигурен, че всички хора, които работят, и ни познават, знаят, че това не е така.“, добави собственикът на „Арексим инженеринг“.

Откриването на кампанията на „Новото време“ в гр. Смолян

„Искам да използвам случая да направя един много малък отчет. Ние не получавахме заплати в общинския съвет през тези четири години, както ви обещахме. Нито за миг не сме си помислили някой от нас да изхарчи и една стотинка от парите, които Община Смолян дава на общинските съветници.“ – каза още Асенов. За четирите години създадената за целта фондация „КРОС“ е финансирала местни инициативи, читалища, пенсионерски и спортни клубове, и е дарила на деца и социално слаби почти 80 000 лева.

„Кандидатирах се за общински съветник, за да мога да работя за развитието и най-вече за спасяването на община Смолян. Община Смолян е намаляла с 15 000 души за 26 години, средно с по 600 човека на година и този чудовищен спад трябва да бъде спрян. Когато намалява населението, спада потреблението, частният бизнес започва да затваря, спиралата се завърта надолу и хората напускат населеното място. Ще трябва да се помага на частния бизнес, на всички групи на обществото да вървят напред – инвалиди, пенсионери, младежи. Имаме една страхотна листа за общински съветници и много добър кандидат за кмет. Няма смисъл изобщо да гласувате за ДПС, БСП и ГЕРБ. Те ако можеха да оправят общината, щяа да са я оправили досега.“ – каза пред множеството кандидатът за общински съветник Илия Семерджиев, незрящ, инвалид първа група с чужда помощ.

Илия Семерджиев

„Дошло е време за промяна. Промяна с „Новото време“. Една промяна, която ще направи град Смолян привлекателен туристически център за четири сезона и в различни направления. Една промяна с „Новото време“, която ще върне славата на Смолян като културното сърце на Родопите.“ – каза кметът на Момчиловци и кандидат за нов мандат Сийка Суркова.

В понеделник, вторник и сряда кандидатите на „Новото време“ проведоха предизборни срещи в Широка лъка, Стойките и Смилян. В с. Стойките, жители на което в средата на септември излязоха с протестно писмо заради нежеланието на Общината да асфалтира улиците „Кръстана Стоева“ и „Олимпийска“, кандидатите на „Новото време“ бяха посрещнати с думите: „Стойките е еталон за безотговорността на кмета Мелемов“. „Как не го е срам кмета Мелемов – едната улица е 3 метра широка, 350 метра дълга. Не спря да ни повтаря, че да се оправи трябват милиони и няма хора да го свършат от години. Искаме да го поканим да видим колко пари, време и хора са нужни, за да се оправи една улица 350 метра“, каза жител на Стойките. „Другата улица е 100 метра и дори може да се оправи с фрезован асфалт. Кметът многократно обещаваше да ни изпрати специалист, който да направи анализ и да действаме. Никого не изпрати и повече не можехме да се свържем с него. Общината отказва да работи.“, добави той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close