Инциденти

Взрив на газова бутилка предизвикал огнения ад в Гьоврен

Взрив на газова бутилка в „Ауди 80“ е причината за огромния пожар в девинското село Гьоврен. „Бяхме на погребение, когато гръмна газовата бутилка. Огънят за минути обхвана всичко около гаража на Ахмед Барутин“, разказа кметът Шукри Саидов. Над 100 човека се събрали да гасят. Хората преместили колите, които били близо до пламналия гараж, извели животните от оборите, разпънали маркучи и сами започнали да гасят. Въпреки усилията на местните пламъците бързо обхванали съседни четири гаража, един обор и два дърварника. За щастие жертви и пострадали няма. Със сетни сили гьовренци спасили къщата, която била на около метър от гаража.

Изгорелите гаражи и постройки.

„За 10 минути пламъците обзеха всичко. Ако не бяха хората и къщата щеше да изгори. Нямаше паника, но страхът да не пламнат домовете беше голям“, разказаха жители на Гьоврен. В подпалените сгради е имало над 150 куб.м. дърва за огрев, борина и газови бутилки.

„Пламъците тръгват от гаража, в който Ахмед Барутин си вкарвал тогава колата. Газовата уредба гръмнала и предизвикала пожара. Изгоряха общо пет гаража, плевня и два дърварника. Упяхме да преместим и спасим четири коли и един микробус. Животните от оборите бяха извадени“, коментира кметът. Щетите от огненото бедствие са огромни. Кметът Саидов е разговарял днес с директора на ДГС Триград Захаринка Бакларова, която обещала, че ще помогнат на пострадалите и ще им бъдат осигурени дърва за огрев и материали.

Advertisement
Етикети
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close