Местни избори '2019

Второ дело за касиране на изборите заради липсващи преференции

Втори кандидат за общински съветник поиска касиране на изборните резултати. Делото в Административния съд е образувано по жалба на Митко Кавармов от Неделино. Кандидат-съветникът обжалва отразените преференции в протокола на секция № 2011800003 в Неделино.

Кавърмов твърди, че в тази секция е гласувал той и негови близки. В протокола при преброяването обаче не му е отчетена нито една преференция и е отразен нулев резултат. Предстои делото да бъде разпределено на съдия-докладчик.

Митко Кавърмов е втори в листата на „Демократична България – Обединение“. В протокола на Общинската избирателна комисия е отразено, че има 31 преференции. Водачът на листата на партията Борислав Беширов е с 226 преференциални гласа, третият – Ружо Младенов е със 165, а последният Асен Белев – 117.

По-късно днес от Административния съд съобщиха, че жалбата на Кавърмов е оставена без разглеждане като процесуално недопустима и делото е прекратено. В мотивите си съдът посочва, че на обжалване пред съд подлежат единствено решенията на Общински избирателни комисии, а не актовете и действията на Секционните избирателни комисии.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close