НОВИНИТемида

ВСС избра Тодор Деянов за шеф на Апелативна прокуратура – Пловдив

Окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов бе избран в сряда за шеф на Апелативна прокуратура – Пловдив. Постът се освободи в началото на годината, когато Иван Даскалов изненадващо подаде оставка година и половина преди да изтече мандатът му като апелативен прокурор на Пловдив.

На въпрос на „Отзвук“ какви са мотивите да се кандидатира за апелативен прокурор Деянов посочи, че това са желание за израстване, за доказване и за справяне с предизвикателства.

Изслушването на Тодор Деянов, който бе единствен кандидат за длъжността, се проведе на 29 юли. Пред прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет той изрази самокритичност, като подчерта, че за пети път се явява на конкурс за административен ръководител и вероятно това ще е последният.

„Борил съм се и с други кандидати, борил съм се и сам със себе си. Решението да се кандидатирам е смело и дръзко. Да не кажа и нагло в очите на някои, но извървях дълг път и имам всички основания да го взема. Стоя пред вас с името и работата си, която се надявам да цените и одобрявате“, добави Тодор Деянов.

„Първата причина да го подкрепя е, че беше много откровен, което не е типично представяне. Много добре познава проблемите и откровено споделя вижданията си. Хареса ми как са структурирани идеите в концепцията му“, каза за Деянов главният прокурор Иван Гешев. Според него, това че бившият окръжен прокурор на Смолян е външен човек за апелативната прокуратура, ще промени рутината. „На местно ниво се изграждат трайни отношения, всеки познава всеки, това е нормално. Време е и е полезно и ще е освежаващо на поста да е човек, който не е част от самия град“, посочи още Гешев.

Встъпването в длъжност на Тодор Деянов ще стане в 14-дневен срок. Все още не е ясно кой ще бъде назначен да изпълнява функциите на административен ръководител в Окръжна прокуратура Смолян. Заместниците на Деянов са двама – Недко Симов и Спас Динков.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close