Advertisement
НОВИНИ

Връчиха званието ,,Почетен гражданин на Община Чепеларе’’

На 24 август 2023 г. се проведе извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чепеларе с дневен ред присъждане посмъртно названието „Почетен гражданин на община Чепеларе“ на протойерей Евстати Янков Евстатиев.

След изчитането на доклада, съветниците гласуваха единодушно “За“ присъждане посмъртно на званието. Почетното отличие бе връчено на проф. Симеон Евстатиев – правнук на отец Евстатий, който сърдечно благодари и сподели, че „величието на един град се познава по величието на почетните му граждани“.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев поздрави семейството при връчването на плакета като подчерта, че и „занапред Чепеларе смята да пази и почита паметта на видните си граждани“.

Към изказванията във връзка с връченото звание се присъединиха членове на семейството и други граждани, които имаха какво да разкажат за цялостната духовно-пастирска, милосърдна и благотворителна дейност на отец Евстати, извършвана в продължение на 37 години сред жителите на град Чепеларе, Централните Родопи, Пловдивска епархия и цялата страна.

Протойерей Евстати Янков Евстатиев, отличен посмъртно със званието ,,Почетен гражданин на Община Чепеларе’’ е един от най-видните духовници на Българската православна църква през първата половина на ХХ век.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!