Advertisement
ОБЩЕСТВО

Водата да стигне до 2.65 лв. иска ВиК – Смолян

Драстичен скок на цената на водата е поискало от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ВиК – Смолян. Това става ясно от изпратеното в края на януари заявление от управителя на ВиК – Смолян, Мариян Николов до председателя на КЕВР Иван Иванов. Ако комисията одобри предложението, още от тази година потребителите трябва да плащат по 2.26 лв. за кубик  независимо дали водоснабдяването е помпажно или гравитачно. Вече цената ще е единна. Освен това всяка година тя ще се повишава докато стигне 2.65 лв. през 2021 г.

Комисията все още не е насрочила заседание по заявлението на ВиК – Смолян. В началото на февруари бе разгледано заявлението на „Софийска вода“, с което френският концесионер в столицата поиска водата от 1,82 лева, колкото е в момента, да се повиши на 2.41 лв. След обществения натиск комисията прие увеличение в размер на 18%, или 2,16 лв. за кубик.

Увеличението на цената на водата в Смолян бе гласувано и от Асоциацията по ВиК, която се председателства от областния управител и с гласовете на кметовете на общини. Нито един кмет не е възразил на новите цени на водата.

Заявление на нови цени на водата на ВиК - Смолян
Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button