НОВИНИ

Вода като боза потече в Чепеларе

„Чепеларското „ВиК“ е отворило бозаджийница и е пуснало бозата по водопровода, заяви днес пред „Отзвук“ чепеларецът Борис Аврамов. Водата е мътна и не става нито за пиене, нито за миене, добави той. Никой не е съобщил на абонатите в Чепеларе, че има проблем с питейната вода, добави той.

Проверка на „Отзвук“ установи, че в сайта на „ВиК“ – Смолян днес е публикуваме следното съобщение:

Поради обилните валежи които се изляха тези дни, „ВиК“ ЕООД Смолян уведомява потребителите на гр. Чепеларе, че питейната вода е замътена и да не се използва за питейно – битови нужди.

„ВиК“ ЕООД Смолян се извинява за неудобството!

Телефонът на управителя на „ВиК“ Мариан Николов бе изключен, или е извън обхват, за да обясни защо не е уведомил населението по подходящ начин за проблема и защо още не е решен. Освен в сайта на „ВиК“ никъде другаде нямаше предупреждение водата да не се използва за питейно битови нужди, включително и в сайта на Община Чепеларе. „ВиК“ – Смолян, дори не си е направило труда с e-mail да уведоми медиите.

Потърсен за коментар областният управител Недялко Славов, който е председател на Асоциацията по „ВиК“ заяви, че научава за проблема от „Отзвук“ и обеща да извърши проверка.

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button