НОВИНИ

Владимир Ампов – Графа: Знам, че хората в Смолян са много топли

Известният български поп изпълнител Владимир Ампов – Графа, тръгна на турне в страната. Рейдът на един от най-успешните български изпълнители започна на 2 октомври в Кюстендил. На 7 октомври е в Гоце Делчев, а на 8-ми в Смолян. Концертът ще бъде в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ – от 19,30 часа в Зала 1. На следващия ден екипът е в Кърджали, след което продължава в Шумен и завършва в Казанлък.

Идеята не изпълнителят е неговата музика да достигне до повече кътчета в България. Защото вярва, че хората навсякъде имат нужда да слушат музика на живо, да се докоснат до любимите си изпълнители. Както и че емоцията от един концерт е неповторима и незаменима.

За турнето си Графа пътува с екипа на Монте, а до него неотлъчно на сцената са музикантите Борислав Бояджиев – Борче, Венци Трифонов и Мирослав Иванов.
Владимир Ампов – Графа ще зарадва феновете си с впечатляващо шоу с много нова музика и вълшебна енергия. Публиката ще има възможност да чуе песните от най-новия му албум, сред които и хитът с рапъра NDOE “CA$H“. Песента се превърна в една от най-гледаните в интернет и най-излъчваните в българския ефир само две седмици след излизането й.

За първи път от години Смолян е част от национално турне на популярен български изпълнител. На какво дължим тази чест?
Започнах тази инициатива – да направя турне, което да преминава през градовете, в които не ходим често, още напролет. Минахме през Габрово, Свиленград, Благоевград. Тази инициатива е прекрасна, зареждаща. Щастлив съм, че продължаваме през октомври. Срещаме се с публика, която не виждаме ежемесечно, както е в големите градове като Пловдив, Бургас, Варна. Интересът е много голям. Специално за Смолян са останали доста малко билети. Хората имат все още малък шанс да вземат билети, за да присъстват на концерта. Това изключително ме радва и благодаря за отношението. Нямам търпение да започна тази част от обиколката. Знам, че хората в Смолян са много топли. Идвал съм тук, но беше преди много години и не съм правил самостоятелен концерт. Сега за първи път ще имам самостоятелно участие в града. Нямам търпение да дойда в Смолян.

Като че ли популярните музиканти изоставиха срещите си на живо с публиката и залагат повече на видеоклипове?
Впечатленията ми е, че има едно завръщане на хората в концентрата зала. Говоря за концерти с билети, които се радват на голям успех. Това се случва и с театралните постановки и забелязвам, че се възвръща интересът към театралното изкуство. Целта ми е да правим истински турнета.

Разкажете повече за турнето?
Турнето ще започне на 2 октомври в Кюстендил. Продължава в Гоце Делчев, Смолян, Кърджали, Шумен и завършва в Казанлък. Ще представим голяма част от песните от новия ни албум „Страничен наблюдател“. Ще бъда заедно с моята група Борислав Бояджиев – барабани, Венци Трифонов – саксофон, кларинет, Мирослав Иванов – китара. Аз също ще се включа. Освен, пеейки и свирейки на пиано, хората ще могат да ме чуят, свирейки на китара. За мен е вълнуващо защото всеки един нов инструмент дава вълнение на артиста.

Ще има ли изненади за публиката в залата на Родопския драматичен театър?
Концертът ще бъде много красив като визия и с много добър звук. Това, което мога да споделя от предишните концерти, е че хората си тръгват с много богата палитра от емоции. След представлението се снимаме с публиката, говорим си. Има специална зона, където се продават новите албуми. След концерт виждам хората преродени, с усмивка на лице, заредени емоционално. Това е най-голямата награда за един изпълнител – като виждаш любовта в очите на хората.

Как успявате да превърнете в хит всяка Ваша песен?
Има песни, които не успяват да станат популярни. Не знам. Но ето последната ми песен с Белослава – „Да“, нямахме идея, че ще стане любима на публиката. Пращат ни постоянно видеа как хората се женят на нея. Определено се превръща в нещо като сватбен химн. Комбинацията между нас двамата с Белослава е вълшебна. Нашата представа за света е много близка. Радвам се, че направихме втори дует заедно. Тази песен ще звучи и на турнето. Когато действаш с вътрешната си нагласа и убеденост, нещата се случват. Разбира се има определени музикални натрупвания и похвати, за да може една песен да е достъпна до хората и да е близо до тях.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close