Advertisement
ТемидаНОВИНИ

ВКС потвърди 17 години затвор за дървосекач, пребил до смърт от приятеля си

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Ангел Нунев, който преби до смърт приятеля си в гората. Наказанието на 56-годишния мъж от Ракитово е 17 години затвор при първоначален строг режим. Убийството, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, стана преди четири години, а причината е изчезнали коне и резачка.

Advertisement

На 8 август 2017 година в подножието на връх Свобода (известен като Енихан баба) край село Давидково Ангел и жертвата Атанас – на 51-години, добивали дърва. Дни преди убийството Нунев бил в Ракитово на сватба на племенник. Когато се върнал на обекта открил Атанас мъртво пиян, а резачката и трите коня, които трябвало да пази, били изчезнали. Разярен започнал да крещи на приятеля си, тръгнал да го рита по тялото с ярост. Нанесъл множество удари с крака и ръце, вдигал го и го хвърлял на земята, настъпвал го с крака по главата, тялото и шията. Свидетели на побоя станали двама мъже, които се опитали да спасят Атанас от ритниците. Мъжете повикали линейка и пребитият бил закаран във филиала за спешна медицинска помощ в Баните. Нито Атанас, нито Ангел, казали на медицинския екип, че е имало побой. Пострадалият само повтарял пред медиците: „Ще умра“. След като му включили две системи го пуснали да си ходи. Малко след като двамата тръгнали с микробуса състоянието на мъжа се влошило. Той поискал вода и издъхнал на 200 метра от разклона за село Крушев чатал.

Аутопсията установила, че Атанас е получил тежка съчетана гръдна, коремна и гръбначна травма с остра кръвозагуба.

„Когато се върнах от Ракитово той беше много пиян, имаше кръв, падал е, ставал е, видели са го по селото. Атанас ме напсува и аз го ударих“, разказа пред съда своята версия Ангел.

Подсъдимият обжалваше до последно, но с решението си ВКС сложи край на случая с убийството на Атанас.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close