НОВИНИТемида

Високо кръвно „спаси” Събин Карамфилов от ареста, слагат му проследяваща гривна

Смолянският районен съд наложи домашен арест с електронна гривна на Събин Карамфилов, който открадна в събота мобилен телефон. Прокуратурата поиска постоянна мярка „задържане под стража” за рецидивиста. Заради влошеното му здравословно състояние съдебният състав взе решение за домашен арест. На 54-годишният крадец, който има в актива си над 14 присъди, ще му бъде поставена на крака електронна проследяваща гривна.

Събин е от смолянското село Остри Пазлак. Той бе задържан след жалба на 50-годишна жена. На 10 април към 11,20 часа откраднал телефон „Самсунг Галакси Дей 4+“ от хранителен магазин в кв. Устово. Пред съда обаче мъжът обясни, че взел апарата с намерение да го предаде в полицията. След като бил арестуван вдигнал кръвно и бил приет в Кардиологично отделение на МБАЛ – Смолян.

Миналата година Карамфилов бе осъден два пъти на лишаване от свобода при първоначален строг режим за шофиране с отнето свидетелство за управление на МПС и кражба на телефон. В актива си има 14 присъди, повечето за кражби. Съден е за изнасилване и побой над две жени.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close