ОБЩЕСТВО

Великденско чудо за Мая

За четири дни се събраха нужните пари за лечението на младата жена

Истинско Великденско чудо се случи на 33-годишната Мая Колибарова. Младата жена, която страда от рак на маточната шийка, вече може спокойно да се лекува. Само за четири дни след старта на кампанията за набиране на средства за нея по сметката й почти бе събрана необходимата за лечението й сума.

„Животът е борба, няма какво да се прави – трябва да се борим и да не се отказваме”, казва смолянчанката. За нея адът е настъпил след като разбира страшната диагноза през октомври м.г. От тогава до сега тя е в болнични и разчита на минимални средства от заплатата си и на помощта на леля си Себрие. „Когато нямаш пари, не можеш да се лекуваш. За съжаление държавата ни е такава. Вместо да помага на хората, тя гледа с каквото може да ни навреди. Нищо не се прави за нас – младите, дори и за лечението”, допълва още младата жена. Мая не крие радостта си, че точно в навечерието на Великден й се отваря шанс за живот. „Все още има хора, които помагат, макар и да се лишат от нещо. Не съм очаквала толкова бързо да се съберат парите. Благодаря на добрите хора, които отвориха сърцата си за мен”, с благодарност допълва тя.

Мая преди да се разболее

Животът на Мая е труден и изпълнен с мъка. Когато е на 18 години, загубва родителите си. Тогава тя поема грижите за по-малките си брат и сестра. Наложило й се рано да порасне. А наскоро животът я изправя пред ново изпитание – страшната болест. През всичките тези години до нея неотлъчно е 83-годишната й леля. Четиримата живеят с около 500 лева на месец. Парите обаче отиват за пътни, за да прави терапиите.

До момента Мая е преминала четири курса химиотерапия и един курс лъчетерапия. На 26 април отива на преглед в Плевен и ще чака да й бъде насрочена дата за операцията. Тя ще бъде безкръвна по съвет на лекарите, за да не бъде лишена от възможността един ден да има деца. „Лекарят в Пловдив ми каза, че съм много млада, за да се направи стандартна операция и затова ме изпратиха в Плевен, където имат нужната техника“, разказа още жената.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close