Advertisement
НОВИНИ

Вече сме втори в страната по брой заразени с COVID-19 спрямо населението

Смолянска област вече е на второ място в страната по брой заразени с COVID-19 спрямо населението. Първа е област Видин с един инфектиран на 390 човека, Смолян с един на 575 човека и Ямбол с един на 675 човека. Това съобщи днес на брифинг областният управител Недялко Славов. По общ брой заразени сме на 7-мо място след София, Плевен, Пазарджик, Видин, Сливен и Ямбол.

„До момента заразените с коронавирус са 180 човека, като 30 са случаите от миналата седмица за периода 15-22 юни. Снощи е починал в МБАЛ Девин 78-годишен мъж, който е имал хронични, сърдечносъдови и други заболявания. С него починалите вече са петима. Излекуваните са 82-ма, като 43-ма са от последната седмица. Активните случаи са 93. В болница са настанени 17 човека. От тях 9 са в МБАЛ Смолян, 6 в МБАЛ Девин и двама в болницата в Гоце Делчев“, каза още Недялко Славов.

Директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева уточни, че от 30-те нови случая на COVID-19 16 са от община Смолян, 12 от община Доспат и по един от общините Девин и Рудозем. Направени са били 89 контролни проби на позитивни от община Доспат. От тях 16 са с повторно положителни резултати. Вчера пък е изтекла карантината на 260 контактни лица.

В шивашки цех в Смолян е констатиран случай на инфектирана с коронавирус шивачка. След направен PCR на колежките й, които работят на етажа са установени още два случая. Продължава проучването на контактните лица.

Инфектирани с COVID-19 са двама служители на НАП и НОИ в Смолян. Техните резултати са пристигнали в края на миналата седмица. „Разговаряно е с началниците, дадено е предписание за извършване на дезинфекция и спазване на противоепидемичните мерки“, посочи д-р Кубатева.

Директорът на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ д-р Марин Даракчиев посочи, че деветимата пациенти, които се лекуват в Инфекциозно отделение са в добро състояние. Здравното заведение има капацитет да поеме повече болни. В момента в Инфекциозно отделение има 13 легла с опция за още 7.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!