НОВИНИТемида

В заведение „Мечката“ в Триград гледаха дело за побой над лесничей

Девинският районен съд гледа днес „на пункт“ дело за побой над лесничей. Поредното съдебно заседание се състоя в заведение „Мечката“ в Триград. Съдия, съдебни заседатели, прокурор, подсъдим, пострадал и свидетели се явиха в уречения час в девинското село. Бе извършен оглед на мястото и пресъздаване на обстановката от нощта на побоя. До присъда обаче не се стигна и делото бе отложено за средата на юли, когато се очаква да приключи.

31-годишният Здравко Казепов е подсъдим за нанасяне на средна телесна повреда, довела до обезобразяване лицето на 33-годишния лесничей Пламен Малковски.
Побоят станал на 29 март 2017 г. – четири дни след като Казепов излязъл от затвора. Младите мъже се засекли в заведението „Мечката“. Към 1,30 часа между двамата възникнал скандал, който прераснал в бой. В пиянската си ярост Здравко счупил две бутилки в главата на Пламен.

Мъжът е получил сериозни наранявания по цялата глава.

В ранните сутрешни часове 33-годишният лесничей бе приет по спешност в смолянската болница. Лекарите му направиха над 50 шева на главата.

„Приятели сме, много пъти съм му помагал. Дори, когато беше зад решетките, съм му пращал пари”, разказа в редакцията на „Отзвук“ след инцидента пострадалият мъж. Здравко се заканвал и викал яростно. Нападнал Пламен с бутилките в гръб. Раненият сам се обадил на 112 за помощ. За да не чакат пристигането на линейката, тръгнал със свои приятели с кола към Девин. Там го прегледали и веднага го транспортирали в болницата в Смолян. В линейката Пламен бил за около 40 минути в безсъзнание. Цялата му глава е била в прорезни рани, дори по лицето и ушите имал сериозни наранявания.

Подсъдимият Здравко Казепов. Снимка: „Фейсбук“

Здравко Казепов е осъждан за изнасилване, нанасяне на средна телесна повреда, за кражба на кола и отнемане на трактор на негов съселянин и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close