НОВИНИОБЩЕСТВО

В Устово тръгна подписка, хората настояват за бързо асфалтиране на разкопаните улици

 

Подписка срещу мръсния въздух тръгна в кв. Устово. Живеещите, работещите и клиентите на пазара в смолянския квартал настояват за бързо асфалтиране на разкопаните улици, от които постоянно се вдига прахоляк.

„Все едно живеем в кариера, а не в населено място. Този прахоляк го гълтаме от месеци. Да вземат да асфалтират. Разкопаването е минало отдавна. Всичко това го гълтаме. Ще хванем силикоза, като в рудника сме. Трябва да предприемат мерки”, каза Севдалин Костадинов, който има търговски обекти на пазара.

„Въздухът не ни стига. Стоката ни не върши за нищо, цялата е с полепнал бял прах, който трудно се чисти. Да не говорим за цветята. Сами си мокрим улицата с вода, за да не се вдига толкова прах”, вмъква и Роза Костадинова.

Протестното писмо е до кмета на Община Смолян Николай Мелемов и управителя на „ВиК” ЕООД Мариян Николов. Хората ежедневно са принудени да дишат огромните облаци от прах, които се вдигат във въздуха от леките автомобили, камионите и вятъра.

„На този стрес сме подложени вече няколко месеца и нито възложителят на водния проект – „ВиК” ЕООД, нито собственикът на улицата – Община Смолян, предприемат някакви действия. А полагането на тръбите отдавна е приключило”, пише в писмото.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Трябваше устовци да мислят когато бяха местните избори, за да дишаме чист въздух и всичко да е покрито с прах. Проекта се изпълнява без повърхностните води да бъдат отводнявани и отново при силен дъжд ще се наводняват първите етажи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close