МНЕНИЯ

В този си вид МБАЛ – Девин трябва на мига да бъде затворена

Никой няма право да има право, щом отново „съвестни граждани” са се юрнали да защитават Девинската болница, в която за 2017 г. са се лекували по пет пациента на ден. Освен това 700 хиляди лева, дадени по предназначение от държавата за еди какво си, са използвани съвсем за друго и сега кметът Даскалов ще трябва да ги връща, защото му вменяват вина, и незнайно защо хвалят Руси Чаушев. Та искам да им кажа на гражданските съветници от Девин, че ако кметът е внесъл в ОбС – Девин докладна за обявяване на конкурс за управител на МБАЛ – Девин, то Руси Чаушев и неговите хора единодушно са гласували за това.

Някои граждани, ходят из града и ме наричат лицемер, слуга на кмета, само защото съм изказал мнение за „Болница на края на света”.

В този си вид МБАЛ – Девин, трябва на мига да бъде затворена, защото е в клинична смърт, защото не е допустимо в 21 век да си играем на здравеопазване със социалистически методи. Някои ще ме попитат – ами хората, ами тези същите хора по изборите – да мислят и да си избират истински хора за депутати и местна власт, а не третокласници, дето сега уж учат – за да си купят после дипломите и пак да си останат прости, но властни!

Емил Енчев

Бел. ред. Редакцията на „Отзвук“ не споделя мнението на Емил Енчев и го намира за твърде крайно. Според справка в РЗОК – Смолян през 2017 г. в девинската болница са се лекували 1750 пациенти, а престоят в стационара е бил средно 5 дни, което прави по 24 пациенти на ден.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close