НОВИНИ

В събота откриват ловния сезон – 2962-ма с разрешение за носене на ловно оръжие

В събота ще бъде открит ловния сезон за местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня. В Смолянска област разрешение да носят оръжие с ловни цели са издадени на 2962 физически лица, съобщиха от пресцентъра на полицията. С откриването на лова стартират и проверките на горските, които ще следят за актуални и заверени ловен билет и членска карта и разрешително за лов, попълнено с всички реквизити. През миналия ловен сезон са проверени 78 ловни дружнки и 1980 ловци, като не са констатирани нарушения по Закона за лова и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. През сезон 2020/2021 е станала само една злополука с ранен ловец заради неправилно боравене с огнестрелно оръжие.

От полицията посочиха, че са взети всички необходими мерки за обезпечаване на нормалното протичане на ловния сезон. Подписан е оперативен план за взаимодействие между Областна дирекция на МВР –  Смолян, Регионална дирекция по горите – Смолян, Южно – централно държавно предприятие и ловните сдружения с цел осъществяване на превенция и контрол по време на провеждане на ловните излети в горските масиви на територията на областта.

В ход е извършването на инструктажи на ръководителите на дружинките по места от съответните структури на територията на ОД МВР – Смолян. Целта е още веднъж да се напомнят мерките за безопасно транспортиране и боравене с оръжие.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close